fbpx

SPIA

6 motive pentru a lăsa aflarea adevărului în seama unui investigator privat

12 august 2020
6 motive pentru a apela la un investigator privat

Deși primul investigator privat oficial a fost consemnat abia în anul 1833, atunci când Eugene Francois Vidocq a înființat prima agenție de investigatori privați, nevoia oamenilor de a afla adevărul și de a avea dovezile necesare în diferite situații, este mult mai veche.

Odată cu trecerea anilor, agențiile de investigații private au evoluat constant și au dezvoltat servicii din ce în ce mai complexe, care să ajute clienții în cazuri ce variază de la înșelăciune în dragoste și divorț, până la intervenție efectivă și destructurarea unor grupuri ilicite identificate în industrii variate, de la energie la imobiliare, de la asigurări la agricultură.

Romanele de mister scrise de autori celebri precum Agatha Christie, investigatori privați renumiți ca Sherlock Holmes sau Hercule Poirot, filmele de la Hollywood sau emisiunile de succes ale televiziunilor, toate au popularizat acțiunea investigatorilor privați și au prezentat, de cele mai multe ori, doar partea aventuroasă a meseriei.

Deși în fiecare dintre noi sălășluiește câte un mic investigator gata de aventură, iată 6 motive pentru care ar trebui să lăsăm aflarea adevărului pe mâinile profesioniștilor.

  1. Investigatorii privați cunosc și respectă legea.

Sunt două aspecte importante. Primul este că un investigator privat își va face meseria respectând toate normele legale în vigoare.

La SPIA, spre exemplu, metodele de lucru și echipamentele utilizate respectă cu strictețe standarde internaționale de calitate. Mai mult decât normele implementate privind:

  1. managementul calității (ISO 9001),
  2. securitatea informațiilor (ISO 27001) și
  3. managementul sănătății și al securității în muncă (ISO 45001),

toate investigațiile respectă cu strictețe atât drepturile și libertățile omului, cât și dispozițiile legale în vigoare.

Al doilea aspect foarte important este că dovezile necesare vor putea fi folosite de către organele de cercetare penală sau în instanță, doar dacă au fost obținute respectând cadrul legal corespunzător.

Dovezile care încalcă legea prin modul în care au fost obținute nu doar că sunt inutile în tragerea la răspundere a vinovaților, ci le și dezvăluie acestora că există suspiciuni și se desfășoară o anchetă.

  1. Investigatorii privați sunt obiectivi.

Obiectivitatea este unul dintre cele mai mari avantaje pe care investigatorii le dețin.

Principala misiune a investigatorilor privați este aflarea adevărului, indiferent dacă acesta este pe placul sau în folosul clientului ori nu. Investigatorul nu interpretează faptele sau dovezile în niciun fel, ci doar le obține și le raportează beneficiarului.

În plus, nu întotdeauna suspecții investigați sunt persoane străine clientului, ceea ce crește riscul ca subiectivismul să își facă loc în modul în care investigația se desfășoară sau ca raportul final să nu fie obiectiv, dacă investigația nu este realizată de un profesionist.

Tocmai de aceea, mottoul SPIA nu este doar un slogan tipărit pe materialele publicitare, ci o trăsătură care ne caracterizează. Îți spunem adevărul! este promisiunea pe care ne-o asumăm până la capăt, chiar dacă adevărul descoperit în urma investigațiilor noastre poate creea disconfort chiar clientului care ne-a angajat.

  1. Investigatorii privați au expertiza și mijloacele necesare.

După sute sau mii de spețe cercetate, un investigator privat va știi exact cum să abordeze problema pe care clientul o relatează. Ba mai mult, s-ar putea ca încă din primele întâlniri să dezvăluie aspecte noi, care nu au fost luate în calcul până atunci, și puncte de vedere bazate pe experiența cazurilor anterioare.

Investigatorii privați au metode variate și complexe de investigație, care nu sunt accesibile unor persoane din afara industriei.

  1. Sunt discreți.

Discreția face parte din ADN-ul unui investigator privat. Este o calitate pe care o regăsim în toate aspectele activității de investigație, de la prima întâlnire cu clientul și până la  prezentarea raportului final, cu rezultatele cercetării.

Iată care sunt principalele 3 motive pentru care discreția este vitală:

  1. Protejează investigația. Cei investigați nu sunt avertizați despre faptul că planează suspiciuni asupra lor și că se desfășoară o cercetare amănunțită.
  2. Protejează clientul angajator și interesele acestuia.
  3. Protejează investigatorul privat și îi permite să își desfășoare activitatea fără riscul de a fi deconspirat și pus în pericol.

Pentru SPIA, discreția totală este una dintre cele 4 valori care îi călăuzesc activitatea, comportamentele și deciziile tuturor angajaților. Alături de profesionalism, integritate și încredere, discreția totală este pentru noi un stil de viață.

  1. Te invață trucuri care îți vor asigura prevenție pe viitor.

Un investigator privat bun va face mai mult decât să confirme sau să infirme o bănuială, ba  chiar mai mult decât să adune dovezile necesare.

Investigatorul privat care este un partener de nădejde își va învăța clientul cum să evite pe viitor alte situații asemănătoare cu cea care a generat investigația și nu numai.

Prevenția este mult mai puțin costisitoare decât tratamentul în orice domeniu, iar protejarea intereselor unei companii se poate face pe baza recomandărilor specifice și a consultanței juridice de specialitate, serviciu care regăsește și în portofoliul SPIA.

  1. Îți lasă timp să te ocupi de business-ul tău.

 

La SPIA, înțelegem pe deplin neplăcerile cu care se confruntă clienții care apelează la serviciile noastre. De la investigarea unor actuali sau potențiali angajați sau parteneri de business și până la depistarea unor colaboratori implicați în fraude sau scurgeri de informații, de la documentarea și destructurarea unor grupări organizate specializate în fraudarea beneficiarului și până la litigii complexe de drept penal privind infracțiuni de delapidare, abuz în serviciu și înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, săvârșite de foști sau actuali parteneri contractuali, aflarea adevărului este mai mult decât o dorință. Este o necesitate. De aceea, SPIA România oferă servicii de investigaţii complexe, atât pentru piaţa autohtonă, cât şi pentru multinaţionale.

Aflarea adevărului și protejarea intereselor și a sănătății legale și financiare sunt nevoi de bază pentru o companie. În același timp, sunt activități specifice, care au nevoie de cunoștințe de specialitate și de profesioniști.

În funcție de complexitate, durata unei investigații poate varia de la o lună la peste jumătate de an. Deși presupune investiție financiară, angajarea unui investigator privat vă va permite să delegați aflarea adevărului și să vă concentrați exclusiv pe conducerea sau dezvoltarea business-ului dumneavoastră.

Misiunea SPIA este totodată și angajamentul pe care ni-l luăm față de toți clienții noștri: identificarea riscurilor imediate și a dovezilor de necontestat necesare companiilor, prin servicii personalizate de investigații, supraveghere privată și consiliere juridică de specialitate.

Dacă te afli într-o situație în care business-ul tău are nevoie fie de identificarea unor riscuri sau de adoptarea unor măsuri de siguranță, fie direct de intervenție, dacă ilegalitatea a fost deja produsă sau este în curs de desfășurare, contactează-ne! Ai la dispoziție adresa de email contact@spiaromania.com sau formularul de contact din site.