fbpx

SPIA

FRAUD SUMMIT by SPIA

Ca lider al noii generații de investigatori privați din România, SPIA contribuie activ la efortul de creștere a conștientizării opiniei publice și a mediului de business asupra amprentei fenomenului fraudulos, a urmărilor acestuia și a măsurilor de prevenție şi investigaţii antifraudă existente.

Într-o măsură mai mică sau mai mare, fie că sunt conștiente sau nu, toate companiile sunt afectate de fenomenul fraudulos. 47% dintre companiile care au participat la PwC’s Global Economic Crime and Fraud Survey 2020 – un studiu de specialitate privind frauda, identificarea  şi combaterea acesteia la nivel global – au declarat că s-au confruntat în ultimii doi ani cu frauda internă, externă sau mixtă. Acesta este al doilea cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani!

La nivel internaţional, frauda ocupațională, comisă de proprii angajați, generează, în medie, pierderi de peste 5% din venitul unei companii, așa cum arată studiile ACFE – cea mai mare organizație antifraudă din lume și furnizor de formare și educație antifraudă.

Cu toate acestea, deși reprezintă o amenințare reală pentru fiecare sector al economiei, frauda poate fi prevenită, controlată, dovedită și pedepsită, iar prejudiciul poate fi recuperat. În acest sens, rezultatele obţinute de SPIA în 12 investigaţii derulate în ultimii 3 ani aduc o dovadă grăitoare: valoarea de 6 milioane de euro estimată pentru prejudiciul identificat şi documentat. Extrapolând, înțelegem mai bine cât de mare şi de gravă este amprenta fraudei asupra companiilor, fie ele de stat sau private.

Vestea bună este că soluțiile există. Combaterea fraudelor şi gestionarea riscului de fraudă nu trebuie să fie nebuloase. Procese și proceduri, tehnici specifice, instrumente necesare, specialiști și cadru legislativ, toate sunt subiecte prea puțin cunoscute de mediul de business din România. Ne-am propus să schimbăm asta!

Primul pas pe care îl putem face împreună este să înlăturăm percepția negativă pe care o are recunoașterea existenței fenomenului fraudulos într-o companie. Cu cât vom vorbi mai mult despre fraudă – de la prevenție la destructurare, de la semnale vagi la tipare, de la cum identificăm și până la cum evaluăm sau recuperăm prejudiciul suferit – cu atât suntem mai aproape de a proteja interesele companiei și pe cele ale stakeholderilor săi.

Încă de la prima sa ediție de anul acesta, FRAUD SUMMIT by SPIA se anunţă a fi cel mai mare eveniment din România dedicat amprentei fraudei asupra mediului economic din țara noastră. FRAUD SUMMIT by SPIA va reuni pe scenă reprezentanți de top ai unor industrii și companii care au reușit să țină în frâu fenomenul, specialiști în serviciile de prevenție, identificare și destructurare a grupurilor ilicite și reprezentanți ai autorităților și ai asociațiilor de profil.

Te invităm să afli mai multe despre FRAUD SUMMIT by SPIA.