fbpx

SPIA

Due diligence &
Managementul riscului

SERVICII DUE DILIGENCE

Stabilitatea unui business poate fi amenințată de foarte mulți și diferiți factori de risc. O parte dintre aceștia sunt vizibili, cunoscuți sau specifici industriei, ceea ce permite companiilor  abordarea lor directă și implementarea unor măsuri care să contracareze, să diminueze parțial sau măcar să țină sub control aceste riscuri.

Cele mai periculoare riscuri, însă, sunt cele ascunse. Dar, din fericire, soluția există.

Due diligence presupune investigarea, identificarea și analizarea riscurilor din diverse industrii sau segmente de activitate.

De la due diligence financiar, analiza riscului de fraudă sau a riscului de evaziune fiscală, până la analiză de risc pentru corupție, gama de domenii în care SPIA poate oferi acest serviciu este extrem de variată și complexă.

SERVICII DE MANAGEMENT AL RISCULUI

Fie că riscul a fost identificat ca urmare a analizei sau era deja cunoscut, serviciul de Managementul al riscului se referă la investigații și activități de instruire contrainformativă. Mai concret, specialiştii SPIA vor oferi servicii de due diligence, astfel încât clientul va fi consiliat și învățat cum să își protejeze compania și interesele acesteia împotriva riscurilor de diverse tipuri. 

Acvila SPIA Romania

Atât Due diligence cât și Managementul riscului sunt două servicii de prevenție, menite să evite apariția fraudelor de orice fel și să protejeze o companie de amenințările asupra stabilității sale.

Acvila SPIA Romania

Prevenția este o soluție mai sănătoasă și mai puțin costisitoare decât urmările grave ale unor vulnerabilități ignorate de companie și exploatate contra sa.

Procesul Nostru

Icon Acvila SPIA Romania

1. Facem cunoștință.

Facem cunoștință cu tine și compania ta. Ne asigurăm că înțelegem nevoile, apoi pornim un proces preliminar de investigare și analiză. Scopul este ne conturăm informațiile despre compania ta, mediul în care ea activează, cum își desfășoară activitatea și segmentul de industrie aferent, în vederea identificării factorilor de risc. Totul se întâmplă sub auspiciile confidențialității!

Icon Acvila SPIA Romania

2. Analiza de risc.

Investigația și analiza de risc relevă informații și detalii care ne ajută să identificăm corect vulnerabilitățile. Ți le vom prezenta, explica, interpreta și în același timp îți vom propune cel mai potrivit plan care să te ajute să elimini punctele slabe ale companiei tale. În acest pas al procesului de due diligence, ne asigurăm că riscurile pentru business-ul tău au fost identificate şi că răspunsul companiei tale la aceşti factori se va desfăşura în acord cu o strategie aplicată şi bine conturată.

Icon Acvila SPIA Romania

3. Managementul riscului.

Împreună vom forma o echipă și vom rămâne alături de tine pentru implementare. Managementul riscului presupune un angajament pe termen lung, iar noi îţi vom fi alături, în vederea eliminării factorilor de risc din companie. Ne dorim ca tu să fii într-adevăr cu un pas înaintea provocărilor și vrem să ne asigurăm că totul va fi setat corect.

Icon Acvila SPIA Romania

4. Raportarea finală.

Niciun proiect de due diligence și management de risc nu pleacă de la noi fără o sesiune de debriefing cu toate entitățile implicate în dezvoltare și implementare. Doar așa putem fi siguri că fiecare a înțeles ce rol are, ce a fost bine și ce ar putea fi îmbunătățit. În acest fel, ne asigurăm nu doar că analiza de risc şi-a atins scopul şi că factorii de risc au fost eliminaţi, dar şi că s-a construit o cultură de prevenţie a vulnerabilităţilor şi a riscurilor viitoare.  Acest detaliu ne ajută pe fiecare să avansăm, să căpătăm experiență, să evoluăm.

Întreabă-ne.