fbpx

SPIA

Investigații antifraudă

Investigații antifraudă

Investigațiile antifraudă urmăresc cercetarea și colectarea de dovezi privind o fraudă ce a avut loc sau care s-ar putea desfășura. Serviciul de investigare antifraudă are ca scop final identificarea elementelor care au condus la fraudă, depistarea şi ameliorarea efectelor fraudei produse.

Frauda este un act de rea-credință, o înșelăciune comisă cu scopul de a realiza un profit material, prin atingerea drepturilor cuiva sau înșelarea încrederii.

În comparație cu persoanele fizice, companiile sunt mult mai expuse fraudelor pentru că foloasele materiale obținute de pe urma fraudării lor pot fi foarte mari. Companiile şi organizaţiile fără modele solide de gestionare a situaţiilor frauduloase pot cădea mai uşor victimă acestor practici. De aceea este imperativă realizarea unor investigaţii antifraudă şi instituirea unor practici de protejare împotriva provocării fraudelor.

Tipurile de investigații antifraudă descrise mai jos, fiecare dintre ele cu metodologii specifice, reprezintă doar câteva exemple ale unor industrii ce sunt foarte des expuse fraudelor.

Adevărul este, însă, că nicio companie, din nicio industrie, nu este pe deplin absolvită de riscul de a fi fraudată. Pe baza experienţei lor, specialiștii SPIA pot aborda și investiga orice amenințare de fraudare planează asupra unei companii, chiar dacă domeniul în care aceasta activează nu se regăsește în lista de mai jos.

Una dintre cele mai expuse industrii este cea a asigurărilor. Investigațiile antifraudă în asigurări au ca scop cercetarea clienților și a evenimentelor asigurate, investigații privind veridicitatea evenimentelor declarate și a documentelor prezentate, investigații în dosare de daună ce implică vătămări corporale și/sau decese, investigații privind istoricul autovehiculelor cu analizarea dosarelor de daună înregistrare per vehicul sau activități specifice pentru localizarea și/sau identificare vehiculelor declarate a fi fost implicate în evenimente rutiere. Frauda şi înşelăciunea în asigurări se numără printre cele mai mari probleme cu care se confruntă această industrie. Ca atare, serviciul de investigaţii antifraudă în domeniul asigurărilor reprezintă o linie defensivă crucială, în vederea identificării şi eliminării ilegalităţilor specifice domeniului asigurărilor.

Investigațiile antifraudă corporate vizează investigarea și prevenirea concurenței neloiale, inclusiv din partea angajaților. Companiile mari şi corporaţiile reprezintă ţinte preferate pentru fraudă, din pricina potenţialului de câştig mare, în caz de fraudare reuşită. În plus, structurile corporate complexe asigură deseori dispariţia fără urmă a făptaşului, în urma săvârşirii unei infracţiuni.

Investigații antifraudă se pot face și în agricultură, M&A (Merger&Acquisitions), pentru identificarea și dovedirea acțiunilor de contrabandă și contrafacere, pentru combaterea și prevenirea spălării banilor precum și pentru corupție.

Acvila SPIA Romania

Indiferent de industria în care compania ta activează, riscurile pentru apariția fraudei sunt mari. Putem realiza pentru tine o Analiză de risc care îți va dezvălui vulnerabilitățile business-ului și acele segmente care au nevoie să fie mai bine protejate.

Acvila SPIA Romania

Dacă te afli în situația în care prevenția este prea târzie și bănuiești că o fraudă este deja în desfășurare sau urmează să se întâmple, contactează-ne, explică-ne pe scurt care este provocarea cu care te confrunți, iar noi te vom ghida astfel încât să afli adevărul și să fii protejat.

Procesul Nostru

Icon Acvila SPIA Romania

1. Înțelegerea speței.

Ne spui care este situația în care te afli, de ce crezi că ai nevoie de o echipă de investigatori privați și ce anume aștepți drept rezultate. Vom face verificări suplimentare pentru a-ți înțelege foarte bine domeniul, compania și speța, apoi vom reveni la tine cu propuneri. Totul se întâmplă sub maximă confidențialitate!

Icon Acvila SPIA Romania

2. Planul de acțiune. Propunerea modului de abordare și rezolvare a speței.

În funcție de ceea ce ne prezinți, de piața în care te afli și documentarea prealabilă pe care o facem, îți avansam cel puțin o propunere viabilă de abordare și rezolvare. Îți vom explica pas cu pas ce urmează să se întâmple pentru ca și tu să înțelegi foarte bine la rândul tău ce presupune munca investigatorilor privați ai SPIA. Împreună vom forma o echipă și credem că este vital ca tu să fii în temă cu toate aspectele.

Icon Acvila SPIA Romania

3. Desfășurarea investigației propriu-zise și colectarea datelor.

Nu putem vorbi despre asta. Dar, pe scurt, asta e partea în care echipa de investigatori SPIA pune în practică planul despre care vorbeam anterior.

Icon Acvila SPIA Romania

4. Îți spunem adevărul! Raportarea finală, interpretarea datelor și asistență.

Toate datele pe care le colectăm prin activitățile specifice de investigații ajung într-un raport concis și elocvent, ale cărui date sunt interpretate și primesc sugestiile aferente. Îți putem oferi consultanță juridică de specialitate și chiar comunicare de criză.

Întreabă-ne.