fbpx

SPIA

Investigații specifice

Investigații specifice

Situațiile în care o companie este nevoită să apeleze la serviciile unei agenții de investigații private în România sunt variate și complexe. Toate au însă în comun nevoia de a cunoaște adevărul și, în consecință, de a lua toate măsurile necesare pentru ca interesele companiei sau ale acționarilor săi să fie protejate.

Echipa de specialiști SPIA România este certificată și autorizată să efectueze multiple tipuri de investigații, chiar și în domenii cu grad ridicat de dificultate, care necesită specializări multiple.

Investigațiile economico-financiare vizează cercetarea și dovedirea fraudelor sau a tentativelor de fraudă financiară. Printre investigațiile desfășurate în acest segment, pe piaţa din România, se numără localizarea debitorilor, investigarea unor dispute financiare, verificarea și/sau securizarea investițiilor, detectarea tranzacțiilor suspecte, investigarea activelor patrimoniale certe sau fictive, a filierelor companiilor fantomă și a cesiunilor fictive.

Investigațiile M&A (Merger&Acquisitions) se referă la verificarea unor fuziuni și achiziții, a achizițiilor publice, investigarea tranzacțiilor corporate și chiar investigații privind preluările ostile de companie. Aceste tranzacţii au devenit tot mai comune pe piaţa locală, ceea ce a determinat necesitatea dezvoltării unor servicii specializate de investigaţii antifraudă în România.

Investigațiile de tip background check au ca scop verificarea istoricului și a conduitei profesionale în cazul partenerilor de afaceri, a colaboratorilor, clienților și a actualilor sau potențialilor angajați. Companiile pot face și ele obiectul acestui tip de investigație. Acest tip de investigaţii este mai bine cunoscut în ţările occidentale, dar, în ultima vreme, tot mai multe companii româneşti au început să contracteze serviciile specializate ale unei agenţii de investigaţii.

Investigațiile corporate vizează tentativele de fraudare a unei companii de către unul sau mai mulți angajați, de o terță parte sau chiar de către persoane din boardul de management.

Investigațiile în litigii vin în sprijinul părților implicate într-un conflict sau a avocaților acestora. Mediul de business românesc s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, iar situaţiile juridice cu care se confruntă companiile au devenit tot mai complexe. Astfel, nevoia unor servicii specializate de investigaţii antifraudă care să deservească mediul de business din România a devenit tot mai acută.

Acvila SPIA Romania

În completare, pot fi realizate și alte tipuri de investigații pentru piaţa internaţională sau business-uri româneşti. Acestea include investigații ce au ca scop identificarea unor persoane fizice și a activităților lor, investigații ce vizează activitatea companiei beneficiare, investigații pentru localizarea unor persoane, a cercurilor lor relaționale, investigații pentru stabilirea unor grade de rudenie în cazuri privind vocația la succesiune ori beneficiari ai despăgubirilor. Nu în ultimul rând, SPIA România oferă servicii de investigații due diligence, ce au ca scop identificarea şi analziarea riscurilor din diverse industrii şi segmente de business.

Acvila SPIA Romania

Dacă nu știi cu exactitate de ce tip de investigație are nevoie compania ta, contactează echipa SPIA România, explică-ne pe scurt care este provocarea cu care te confrunți, iar noi te vom ghida astfel încât să afli adevărul și să fii protejat.

Iată cum se vor desfășura lucrurile.

Procesul Nostru

Icon Acvila SPIA Romania

1. Înțelegerea speței.

Ne spui care este provocarea ta și care sunt suspiciunile pe care le ai. Vom face o investigație preliminară care ne va ajuta să înțelegem contextul în care te afli și segmentul industriei în care activezi. Totul se întâmplă sub maximă confidențialitate!

Icon Acvila SPIA Romania

2. Planul de acțiune. Propunerea modului de abordare și rezolvare a speței.

Al doilea pas este prezentarea propunerii de abordare și a modului în care vedem viabilă soluționarea cazului cu rezultate pozitive. Ne asigurăm totodată că și tu înțelegi ce urmează să se întâmple și de ce. Facem echipă cu tine și e necesar ca tu să fii în temă cu toate detaliile.

Icon Acvila SPIA Romania

3. Desfășurarea investigației propriu-zise și colectarea datelor.

Vom vorbi despre asta doar în privat, dar acesta este punctul în care investigatorii SPIA pun în practică planul pe care l-am agreat împreună.

Icon Acvila SPIA Romania

4. Îți spunem adevărul! Raportarea finală, interpretarea datelor și asistență.

La final îți prezentăm toate informațiile pe care le-am cules pentru tine și compania ta. Raportul este concis și elocvent, datele sunt interpretate și vin cu sugestiile necesare. Îți putem oferi consultanță juridică de specialitate și chiar comunicare de criză. Avem experienţă în desfăşurarea de investigaţii atât pentru companii din România, cât şi pentru multinaţionale.

Întreabă-ne.